Ca na Maria del Mar i en Joan

El projecte

Memòria

Estratègies de projecte

Aquesta reforma amb ampliació d’un habitatge entre mitgeres a Portocolom (Felanitx) comença amb l’anàlisi de la preexistència: Una planta baixa amb tres crugies, fosca i amb un passadís llarg i estret, i una planta primera que ja funciona bastant bé, però té la cuina i el menjador de mides reduïdes.

Per una banda, es buida una part de la tercera crugia, donant lloc a una encletxa que fa arribar la llum i l’aire a l’habitació d’enmig. Després, el passadís d’accés a la tercera crugia passa a ser no sols un espai de pas sinó un espai amb un ús de serveis de bugaderia i banys.

Al primer pis s’unifica l’espai eliminant una escala exterior i els tancaments interiors, donant lloc a un gran estar i una gran cuina menjador que es relacionen diagonalment, donant lloc així a una major sensació d’amplitud, alhora que es dona més intimitat a la part de la cuina.

El segon pis segueix l’esquema dels espais en diagonal de les altres plantes, i hi trobam una habitació principal amb una sala d’espai més privat i un bany.

Materials

La nova planta continua l’estructura de murs de càrrega existents amb un mur de fàbrica de maó acústic fabricat al mateix municipi. La coberta és lleugera amb bigues de fusta i panells sandvitx, acabada amb teula ceràmica.

Els nous tancaments es plantegen com mobles de fusta que donen servei als espais principals (armaris, estanteries, bugaderia, cuina, banys…)

L’escala es realitza amb mènsules volades fabricades a partir del tall de perfils HEB en diagonal, aprofitant-ne així tot el material. La barana es fa amb rodons llisos i pletines d’acer. Els escalons són de fusta de roure.

Altres projectes

Residència a Sant Llorenç

Ca’n Tomeu

Ca na Joan i n’Arturo

Contacte

Especialistes en arquitectura sostenible i certificacions