Ca’n Tomeu

El projecte

Memòria

Estratègies de projecte:

Aquesta reforma a d’un habitatge entre mitgeres a Porreres parteix de la necessitat de fer un nou habitatge al primer pis d’un habitatge existent, que passarà a funcionar només en planta baixa. Es tracta d’un edifici de principis del segle XX en cantonada, amb un balcó al xamfrà. La façana es troba catalogada.

La distribució existent consisteix amb un distribuïdor central i tot un seguit de dormitoris perimetrals (un d’ells interior). L’edifici s’estructura en tres crugies de murs de càrrega i un pati. La primera operació consisteix en eliminar una part de la tercera crugia generant una terrassa per al primer pis, i fent arribar la llum i el pati a l’habitació que abans era interior, i que ara passarà a ser la cuina, que dotarà d’ús la nova terrassa.

L’habitació del xamfrà amb el balcó s’uneix a la saleta-distribuïdor existent, originant una gran sala-menjador ubicada ara al millor lloc de la casa.

Materials:

Es planteja la recuperació de les rajoles hidràuliques existents. El marès dels envans que s’eliminen s’aprofita per fer una sèrie de franges horitzontals als trasdossats ceràmics de les façanes, que donen caràcter a l’espai alhora que resten com a testimoni de la preexistència i permeten reduir els residus i la necessitat de nous materials.

Els nous tancaments es plantegen com mobles de fusta que donen servei als espais principals (armaris, estanteries, bugaderia, cuina, banys…)

Als murs de pedra existents interiors i que per tant no cal aïllar, es deixa la textura de la pedra vista pintada de blanc, dotant de materialitat i caràcter als espais interiors, alhora que es manifesta el caràcter històric de l’edifici.

Altres projectes

Residència a Sant Llorenç

Ca na Maria del Mar i en Joan

Ca na Joan i n’Arturo

Contacte

Especialistes en arquitectura sostenible i certificacions